Játék az étellel!

Játék az étellel!

Ügyességi és vicces játékok óvodásoknak!
Tudom, tudom, az étel nem játék! Ugyanakkor a legegyszerűbb eszközökkel, jelen esetben tésztával, gabonapehellyel, száraz rizzsel és tejszínhabbal rendkívül jól fejleszthető a finommotoriak, szem-kéz koordináció valamint a csipeszfogás az összegyűjtött játékokkal. 

1. Játék penne tésztával!
Egy hurkapálcára kell felfűzni a tésztát a gyerekeknek. Csinálhatjuk ezt úgy is, hogy a hurkapálcát rögzítjük az asztalra (pl egy gyurmakupacba beleszúrjuk) így a hurkapálca nem fog elmozdulni. Ezzel a verzióval kisebbek is megpróbálkozhatnak. 

2.Játék gabonapehellyel, Cheerios karikával! 

A hurkapálcás játék mintájára lehet játszani. Ez már nehezebb, hiszen kisebbek a szemek, mint egy penne tészta. 

3. Az előző 2 játék változata egy vastagabb fonalra, akár egy zselés fonalra, vagy zsenília drótra. Figyeljünk a drótra, mert szúr, karcolhat a vége!

4. Egy nagyobb edényben/ládában száraz rizst/lencsét/babot beleöntünk és apróbb tárgyakat, játékokat (pl. Kinder tojás figurákat) elrejtünk benne. Ezzel a taktilis, vagyis tapintásos érzékelés fejlődik. Először a felnőtt rejti el a játékokat amikor a gyermek nem néz oda és meg kell találni. Később pedig a gyermekek is elrejthetik egymásnak a játékokat.

5. Tejszínhab megevése tányérról hátratett kézzel! Ez egy bulis játék! Versenyként szoktuk játszani az óvodában farsangkor. Tetszik a gyerekeknek nagyon!