A megfelelő olló

A megfelelő olló

Gyermekeink tárgyait, eszközeit nagy körültekintéssel érdemes kiválasztani, hiszen ezek befolyásolhatják a későbbi fejlődésüket. Többek között megfelelő olló kiválasztása is fontos. 

Sok szülő fél az alig 3 éves gyermeke kezébe ollót adni, mert balesetveszélyesnek gondolja. Egy mondás is született erről: “Kés, villa, olló, gyerek kezébe nem való.” Én cáfolnám ezt a tényt, hiszen minél hamarabb próbálgathatják ügyességüket, annál előbb ráéreznek a technikákra. 

Az eszköz amit ajánlok, kialakításának köszönhetően segíti azt a bizonyos olló mozdulatot. A gyermeknek csak össze kell nyomni az olló szárait, és a kis kar, ami középen van lényegében egy rugó, ami szétnyitja az ollót. Ennek a használatával gördülékenyebb a vágás és kevesebb dologra kell figyelni a gyermeknek. Az olló vége tompa, így bátran ajánlom 3 éveseknek is! A terméket az alábbi linken tudjátok megvásárolni: https://jatekneked.hu/9003-scissors-djeco-vagast-segito-ollo

Óvodapedagógusként már a kiscsoport második felében próbálgathatják a helyes ollóhasználatot a gyerekek. Természetesen folyamatos segítséggel és hibajavítással. Fontos, hogy mindig a helyes technikát mutassuk meg és az rögzüljön. Egy hibás technikát nagyon nehéz és hosszú idő kijavítani.

Ha tetszett az ötlet akkor lájkolj, oszd meg, hogy minél előbb ügyesedjenek a gyerekek!