Könyvajánló: Két kis dinó a zsírkréta korban

Könyvajánló: Két kis dinó a zsírkréta korban

A mese hallgatás, mese hallgatóvá nevelés nagyon fontos egy gyermek életében. Már egész kicsi korától fogva ha egy gyerek hallgat meséket, történeteket, akkor rengeteg dolgot tanulhat meg a világról, valamint szókincse, ismeretei bővülnek. 

Óvodapedagógusként tapasztalom, hogy egyre inkább elgondolkodtató feladat, hogy a mai gyerekeknek milyen olvasmányokat válasszunk. Nálunk az oviban az elalvás előtt mindig mesét olvasunk a csoportunkban. Szeretem azokat a könyveket/történeteket, amelyek folytatásosak, és minden napra jut egy kis kaland a történetből. 

Szeretnék Nektek egy aranyos és MAI történetet ajánlani a MAI gyerekeknek! Azt gondolom, hogy annyira mai ez a könyv, mind a nyelvezete, mind pedig a mondanivalója, hogy az óvodába járó kisgyerek már bőven érti és akár még párhuzamot is tud vonni a saját élete és a kalandok között! 

A könyv:                 

1. Berg Judit: Két kis dinó a zsírkréta korban            

2. Berg Judit: Két kis dinó Budapesten 

További kötetek:     

3. Berg Judit: Két kis dinó a középkorban                         

4. Berg Judit: Két kis dinó Krétán                       

5. Berg Judit: Két kis dinó és a honfoglalás


Hogy miért is ajánlom ezt a történetet? 
Nagyon izgalmas a cselekménye, könnyen feldolgozható a gyerekek számára. Az egészen kicsik (3-4 évesek) is élvezni tudják. Nem túl hosszúak az egyes epizódok, így elalváshoz is tökéletes olvasmány. 

A könyvhöz kapcsolódóan találtam a neten ezt a kezdeményezést, előfizetési lehetőséget! Csak ajánlani tudom! Jótékony - játékos - izgalmas lehetőség gyermekünk számára! 

https://unicef.hu/ket-kis-dino

Jó olvasást és kellemes együtt töltött időt kívánok a könyvhöz! 
Várom a visszajelzéseteket!